Kinevezés

2023.09.06. 11:48

Szöllősi György az Európai Sport Média alelnöke lett

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője lett az Európai Sport Média (ESM) szakmai szervezet egyik alelnöke.

MW

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke beszédet mond az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

"A média gyorsan változó világában különösen fontos a hagyományos sportlapok összefogása és örülök, hogy ebben részt vehet az idén 120 éves Nemzeti Sport is. Büszkék vagyunk rá, hogy a nagy presztízsű Kicker és Marca főszerkesztői mellett a kollégák a vezetőség tagjának választottak" - mondta az MTI-nek Szöllősi György. 

Az ESM elnöke Jörg Jakob, a Kicker főszerkesztője, Szöllősi György - aki a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke is - mellett Juan Ignacio Gallardo, a Marca főszerkesztője lett a másik új alelnök. 

Az ESM további olyan nagy múltú sportlapokat tömörít, mint az olasz La Gazzetta dello Sport, a portugál A Bola, a holland De Telegraaf, az angol World Soccer vagy az orosz Szport Ekszpressz. Az ESM adja át az Aranycipőt a kontinens legeredményesebb góllövőjének, emellett a szervezet delegál tagokat abba a bizottságba, amely az Európa legjobb férfi és női labdarúgóját, valamint edzőjét választja meg az európai szövetséggel (UEFA).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában