Fedett pályás atlétikai vb

2024.03.03. 15:46

Molnár Attila ötödik 400 méteren

Molnár Attila ötödik helyen zárt férfi 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság szombati versenynapján.

MW

Fedett pályás atlétikai vb Glasgow-ban - Molnár Attila ötödik 400 méteren

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 22 éves magyar versenyző péntek délelőtt 46.52 mp-cel mutatkozott be Skóciában, így futamgyőzelemmel jutott elődöntőbe, amelyben 46.08 mp-re faragta korábbi (46.22) országos rekordját és harmadik helyen kvalifikálta magát a szombati döntőbe. 

A Ferencváros sprintere jól rajtolt és próbálta tartani a lépést a mezőnnyel, de féltávnál beragadt, négyen bevágtak elé az egyes pályára, ezzel pedig elveszítette kezdeti lendületét és végül 46.11 mp-cel az ötödik helyen ért célba. 

"Az első 200-am rendben volt, megvolt a saját ritmusom, amiből vissza kellett vennem, mert be kellett engednem a portugált, nehogy rám csukja az ajtót, mert akkor beestem volna a pályára, ami nem az ő hibája lett volna. Én vettem vissza és futottunk tovább, ezen nem volt mit javítani, nem mondom, hogy tökéletes volt, de kiadtam magamból a legtöbbet és most ennyi volt benne" - mondta az MTI-nek Molnár Attila majd azt is hozzátette: "egy álom beteljesülése", hogy egy futamban fut azokkal, akik világcsúcsot tartanak. 

Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár Attila az első magyar férfi 400 méteren, aki eljutott a fedett pályás világbajnokság döntőjéig. 

A versenyszámot a belga Alexander Doom nyerte 45.25 mp-ces idővel.

A versenyzőnek Orbán Viktor is gratulált közösségi oldalán:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában