Jégkorong

2024.03.21. 14:08

Székelyek fenik a fogukat a Ferencvárosra

A magyarországi csapatok közül egyedüliként az FTC jutott be a magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság, az Erste-liga elődöntőjébe, így a versenykiírás értelmében máris magyar bajnoknak vallhatja magát. A Fradinak persze ezzel nem ért véget az idény, az Erste-ligában a Csíkszereda, a címvédő Gyergyó és a Brassó a másik három elődöntős.

MW

A Ferencváros csapata

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Szerda este az SC Csíkszereda hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a Budapest Jégkorong Akadémia csapatát, így 4-2-es összesítéssel bejutott az Erste-liga elődöntőjébe – írta meg a Magyar Nemzet. Ezzel az is eldőlt, hogy a Ferencváros lett a magyar bajnok. Az FTC-Telekom 2019, 2020, 2021, 2022 és 2023 után zsinórban hatodszor ünnepelhet magyar bajnoki aranyat, és 31 bajnoki címével tovább erősítette vezető helyét az örökranglistán az egyaránt 13-13 sikernél tartó UTE és Alba Volán előtt. 

Kemény csata után jutott tovább a Csíkszereda 

A Ferencváros az alapszakasz megnyerése után az elmúlt hétvégén sikerrel vette a negyeddöntő ötödik meccsét, amivel 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a DEAC együttesét az Erste Liga 2024-es rájátszásában, bejutva ezzel az elődöntőbe az Újpestet 4-0-s összesítéssel búcsúztató, címvédő Gyergyói HK mellé. A kiemelések alapján biztos volt, hogy a Ferencváros ellenfele a BJA HC-Csíkszereda párharc győztese lesz, amely széria nem zajlott zökkenőmentesen. A hatodik mérkőzésén meg nem adott gól, keménykedés, több kapuvas, és a már-már szokásosnak nevezhető hosszabbítás is borzolta a kedélyeket. A ráadásban a székely együttes bírta jobban a nyomást, és a hatból hatodik alkalommal is egygólos különbséggel záruló mérkőzés végén ünnepelhetett. Így végül a vendég Csíkszereda összesítésben 4-2-re legyőzte a BJA HC csapatát a negyeddöntőben, utolsó résztvevőként bejutva ezzel az Erste Liga elődöntőjébe. 

A Fradi a magyar bajnok 

A Csíkszereda továbbjutásával három erdélyi együttes mellett a Fradi lett az egyetlen magyarországi csapat, aki bejutott az elődöntőbe. A 2008-ban, akkor még MOL Liga néven létrehozott, határokon átívelő magyar-erdélyi közös liga elindulásakor pedig az OB I-es versenysorozatot a magyarországi csapatok számára integrálták az Erste Ligába, vagyis a ligában legtovább jutó magyarországi együttes nyeri a magyar bajnoki címet. A BJA HC kiesésével az FTC-Telekom három erdélyi csapattal került az elődöntőbe, s így a zöld-fehérek nyerték ünnepelhették a hazai elsőséget, immár harmincegyedszer. Az Erste Liga elődöntőjében így a címvédő Gyergyói HK a Corona Brasovval, a Ferencváros pedig a Csíkszeredával találkozik az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A csaták pénteken kezdődnek Brassóban, illetve a Tüskecsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában