Vakáció

2019.07.05. 11:51

Ottalvós vagy napközis: elindult a táborszezon

Ez idén több mint 215 ezer gyerek iratkozott be valamilyen nyári táborba.

Sok gyerek választja a Nyíregyházi Állatpark Zoo-suli táborát

Fotó: Dodó Ferenc

A gyerekek számára talán a nyári tábor a szünet egyik legjobban várt időszaka. A taborfigyelo.hu portál előrejelzései szerint az idén több mint 215 ezren iratkoztak be táborba.

Sok gyerek választja a Nyíregyházi Állatpark Zoo-suli táborát
Fotó: Dodó Ferenc

Nyíregyháza is táboroztat

Ez a szám rekordnak számítana hazánkban, de mindenképp arról árulkodik, hogy a szülők egyre fontosabbnak tartják az effajta közösségi programokat. Életkortól, tematikától, helyszíntől és időtartamtól függően beszélhetünk különböző táborokról.

A képet árnyalja, hogy ottalvós vagy bejárós a rendszer, szórakoztató, oktató jellegű, vagy inkább csak a napközbeni gyerekfelügyeletet szeretnék kiváltani a szervezők.

Vannak önkormányzatok, amelyek maguk is tartanak fenn vagy támogatnak táborokat, ilyen a nyíregyházi helyhatóság is. A nyíregyházi diákok nyolc héten át nyolcféle táborban kapcsolódhatnak ki, az önkormányzati nyári táborok között van úszó-, nyelvi-, foci- és sporttábor is. Az egyik legrégebbi múltra visszatekintő önkormányzati tábor a szigligeti: a Balaton partján ezen a nyáron közel ezer nyíregyházi diák nyaralhat. Kilenc turnusban váltják egymást a táborozók, akik amellett, hogy megismerkedhetnek Szigligettel, kipróbálják a sárvári élményfürdőt, ellátogatnak Keszthelyre, ahol megnézik a Festetics-kastélyt, de Badacsonyba is átmennek.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában