2019.12.21. 15:39
A múltat idézi az ünnepi menüsor
Karácsonyi ételeiket a belföldi vendégek múltidézőnek, a külföldiek érdekesnek és finomnak találják majd.
Kovács Levente
Fotó: Dodó Ferenc
A szabolcsi megyeszékhely az elmúlt években felkerült a turisztikai térképre: a városban folyamatosan nő a vendégéjszakák száma, a turizmus terén elért eredményeket már országos szinten is elismerik, ezekhez a változásokhoz pedig a turisztikai szektor szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett.
Kiváló szakemberek
Így tett a Centrál Hotel is, amelynek méltán népszerűek a szolgáltatásai, és elismert az étterme is – ez utóbbiban a kimagasló minőségről Kovács Levente mesterszakács mellett kiváló éttermi mesterek is gondoskodnak. – Kínálatunk a hagyományos ízvilágot követi, de innovatív módon: alkalmazkodunk a gasztronómia gyorsan változó követelményeihez, a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk, a velünk szemben támasztott elvárásoknak pedig természetesen karácsonykor is szeretnénk megfelelni, annál is inkább, mert telt házzal várjuk az ünnepet – mondta lapunknak Kovács Levente, aki a karácsonyi menüsorról is beszélt.– Előételként konfitált libamájat kínálunk majd tokaji aszús birsalmamártással, zöldsaláta-ágyon. A harcsahalászlé pikánsan, csípősen készül, a főétel hirtelen sült mangalicaszűz lesz aszalt szilvás raguval és pirított káposztás nudlival, mindezt desszertként réteskosárkában tálalt mákos guba zárja narancsos vörösáfonya-mártással.
– Ezek az ételek a belföldi vendégeink számára a múltat idézik, a külföldi vendégeink pedig amellett, hogy nagyon finomnak, érdekesnek is találják majd a menüsort – tette hozzá a mesterszakács, aki szerint az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kitűnő kínálat generálja a forgalmat: ők ennek a szellemében készülnek az ünnepekre és az azt következő időszakra egyaránt.
KM