patchwork

2020.02.22. 09:33

Nem maradt elvarratlan szál

Különleges, névre szóló játékszőnyeggel lepték meg a foltvarrók az Ilkovics családot.

Fotó:

Zoé, Szonja, Noel – olvasható a három 8 hónapos testvér neve azon a hatalmas játékszőnyegen, amelyet a nyíregyházi Városmajori Művelődési Házban működő Nyirbálók Foltvarró Egyesület lelkes tagjai készítettek a csöppségek számára. A különleges, pihepuha, mégis strapabíró padlótakarót pénteken délután vehették birtokba a hármas ikrek, és vihették haza szüleik: Ilkovics Krisztián és felesége, Katalin.

– Busszal utaztunk be Orosról, a dadus, Eszter és a nagyi is elkísért minket erre az ünnepi alkalomra. Csodálatos, személyre szóló ajándékot kaptunk a klubtól, amelynek jó ideig én is aktív tagja voltam – mesélte Katalin, majd így folytatta: – Jól tudom, mennyi időt és energiát áldoztak ennek a színpompás, vidámságot tükröző játékszőnyegnek az elkészítésére a klubtagok, nagyon hálásak vagyunk nekik ezért.

– Már nagyon vártuk, hogy elkészüljön a remekmű, amely szebb lett, mint amilyennek elképzeltük! – mondta meghatottan az édesanya, majd elárulta: a lakásuk nappalijában fog helyet kapni a szőnyeg.

Mesés szereplők

A szakmai rejtelmekbe Vinnai Ilona, a szívvel-lélekkel nyirbáló és varró társaság csoportvezetője engedett betekintést: – Tizenöt éve született meg az ötlet, amikor az egyik alapító tagunk szintén ikreknek adott életet, hogy lepjük meg egy saját készítésű, szép alkotással.

Amikor megtudtuk, hogy fiatal tagunk, Kata hármas ikreket vár, megsokszorozódott lelkesedéssel vágtunk neki a 180 x 180 centiméteres, beavatott pamutvászonból készítendő játékszőnyeg megtervezéséhez, majd kivitelezéséhez.

Valamennyi aktív klubtagunk kivette a részét a fél éven át tartó teendőkből: a 16 mesés blokkot (kisautó, cica, maci, kacsa, bárány, pillangó, gyerekek stb.) ki-ki otthon készítette el, majd következett a közös munka, a tűzés, az összevarrás, gondosan ügyelve arra, hogy sehol ne maradjanak elvarratlan szálak – mondta a minden páros hét péntek délutánján foglalkozást tartó foltvarrók vezetője.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában