horgászverseny

2020.05.21. 10:02

Hétfőtől szombatig várják a kapásokat a Leveleki-víztározónál

Enyhülnek immár a koronavírus elterjedését gátló intézkedések, s ennek egyik jele, hogy újra lehet rendezni horgászversenyeket.

A tavalyi verseny egyik fogása

Fotó: archív fotó, Leveleki Horgászparadicsom

A Leveleki-víztározónál május 24-én megkezdődik a 128 órás III. Halcatraz – Fishing and Hunting Kupa. Igaz, vasárnap a közeli Sirály presszóban 12 órakor még csak a köszöntő gondolatok hangzanak el, megrendezik a sorsolást, ellenőrzik az előírt felszereléseket, majd az etetést követően hétfő reggel 6 órakor megkezdődik a küzdelem, ami május 30-án, szombaton 14 órakor ér véget.

Negyvenhat csapat jelezte eddig a részvételét az egyre rangosabb megmérettetésen, a hazai versenyzők mellett külföldről – többek között Németországból, Csehországból, Szlovákiából – is érkeznek indulók, hogy minél több pontyot és amurt húzzanak a partra.

A pontyok 5 kilo­gramm­tól, az amurok 8 kilogrammtól számítanak a versenybe. Tavaly a megfogott halak átlagsúlya 9,5 kilogramm volt. A csapatok partról horgásznak majd, de a készséget bevihetik csónakkal akár 250 méterre is.

Díjak, pénzjutalmak

Az összesített eredmények győztesei mellett díjazzák a szektorgyőzteseket, a hét legnagyobb halát kifogó versenyzőt, valamint a naponta legnagyobb halat megfogó résztvevő is kap pénzjutalmat.

A szervezők ebben az évben bevezetik a „gasztrodíjat” is, vagyis jutalmazni fogják a legjobb reggelit, ebédet, vacsorát elkészítő csapatokat is.

Az ételeket Andrejszky Zoltán, a Halimádók konyhája című műsor főszakácsa fogja majd értékelni.

A kupa névadó televíziós csatornája több kamerával is forgatni fog a verseny ideje alatt, így remélhetőleg egy kicsit később azok is élvezhetik majd a küzdelmeket, akik otthon a fotelben ülve szeretnék átélni a horgászat minden szépségét és nehézségét.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában