Kállósemjén

2020.09.10. 07:50

A szobrok mellett új barátságok is születtek

A család volt a témája a II. Kállósemjéni Szobrásztábornak, amely a napokban ért véget.

Rostás Beáta Újjászületés című szobrán dolgozik

Fotó: KM-archív

– Hét alkotás született helyben, egy pedig Szerbiában – mondta lapunknak Belicza László, Kállósemjén polgármestere. – Ez utóbbi egy pluszt is adott az alkotótábornak. Nem tudom, történt-e már az ilyen a műhelymunkák történetében, hogy valaki a lakóhelyén dolgozott, ilyen értelemben egy kicsit virtuális volt a mi kis közösségünk ebben a két hétben.

Belicza László azt is elmondta, ez a mostani együttlét maximálisan elérte a célját.

– A téma is önmagáért beszél, hiszen a család fontosságát, összetartó erejét ma különösen fontos hangsúlyozni és megélni. Nehéz időszakban van az egész világ, ilyenkor megnövekszik a jelentősége annak, kikre számíthatunk.

Tulajdonképpen ez a tábor is egy alkalmi kis család volt. A műveken kívül barátságok is születtek, amelyek remélhetőleg tartósnak bizonyulnak majd.

– A résztvevők egyöntetűen azt mondták, nagyon jól érezték magukat, számukra ez a munka mellett kikapcsolódás és feltöltődés is volt.

A tábor alapkoncepciója szerint a szobrok környékbeli településekre kerülnek, és egy egységes szoborutat alkotnak majd.

– Egy alkotás nálunk marad, Pócspetri, Máriapócs és Kisléta kap egy-egy művet, de a többinek is lesz majd gazdája. Szeretnénk egy szobrot a megyei kórháznak felajánlani. Természetesen már azon dolgozunk, hogy az alkotótábort jövő nyáron ismét megrendezhessük.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában