továbbtanulás

2020.09.06. 11:58

Hozzuk ki belőle, amit lehet!

Több mint 68 ezer hallgató kezdi meg a tanulmányait valamelyik felsőoktatási intézményben.

Fotó: Pusztai Sándor

Minden fiatal számára élete fontos döntése, fordulópontja az, hogy milyen felsőoktatási intézményben kezdje meg tanulmányait a gimnázium után. A vírushelyzet miatt van, aki úgy dönt, el sem kezdi, más megcélozza az „álomegyetemet”. Akárhogy is alakul, mindannyian új kihívásokkal fogunk szembenézni, olyanokkal, amik hozzátesznek majd a személyiségünkhöz, jellemünkhöz.

Izgalmas éveket tartogat az egyetemi időszak. Én a második évet fogom elkezdeni az idén a Nyíregyházi Egyetem szociálpedagógia szakán. Két éve más egyetemet is megcéloztam, most mégsem Budapesten tanulok, hanem hazajöttem a szülővárosomba, Nyíregyházára, és újraterveztem mindent. Vajon hányan tettek hozzám hasonlóan az idén, csupán más okból?

A számok tükrében

Az eduline.hu értesülései szerint több mint 68 ezer hallgató kezdi meg a tanulmányait szeptembertől valamelyik felsőoktatási intézményben. Ez elsőre talán soknak tűnik, ám az igazság az, hogy 2001-ben volt utoljára ilyen kevés hallgató! Szerencsére a Nyíregyházi Egyetemen a szokásos formában startol az oktatás. A gólyatábor egészségvédelmi okok miatt az idén elmaradt.

A koronavírus-veszély sok mindenkitől sok mindent vett el, ugyanakkor lehetőséget ad az újrakezdésre vagy éppen a folytatásra. A fiatalokat, tanulni vágyókat várja az egyetem, rengeteg szakkal, lehetőséggel, élménnyel; hozzuk ki belőle, amit csak lehet!

KA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában