Csipke Tündér

2020.10.24. 11:30

A tudás, a fantázia és a szeretet ötvözete

A reménytelennek tűnő helyzetben nem a kudarcot látták, hanem a lehetőséget.

Bár első hallásra furcsának tűnhet, de szerencsére vannak, akiknek sikerült előnyt kovácsolniuk a koronavírus-járvány okozta tavaszi kartanténidőszak nehézségeiből: Ujvári Adrienn és édesanyja, Ujvári Lászlóné egy reménytelennek tűnő helyzetben nem a negatívumot látták, hanem a lehetőséget, ám az, ami az elmúlt néhány hónap alatt történt, még őket is meglepte.

Az áruház arca

– Édesanyám, aki Nagyvarsányban él, több mint harminc évig dolgozott varrónőként a vásárosnaményi Berwin ruhagyárban, ám a járvány miatt a gyár működése ellehetetlenült, s a dolgozók nagy részének nem tudtak munkát biztosítani. Mivel helyben semmilyen munkalehetőség nem volt, összedugtuk a fejünket: mit is tehetnénk?

– Az ő szenvedélye a varrás, én pedig webáruházak marketingmenedzsmentjével és mentorálásával foglalkozom, nem kellett sokat gondolkodnunk, isteni indíttatásként jött az ötlet: hozzunk létre egy olyan webáruházat, ahol a hobbivarrónők magas minőségű textíliákhoz juthatnak hozzá az ország egész területéről.

– Különleges dolgot szerettünk volna, olyat, amilyen még nincs a piacon, ebben pedig Csipke Tündér volt a segítségünkre. Ő egy fiktív személyiség, „aki” az áruházunk arca.

Képzelőerő, kreativitás

– Az alakja onnan jött, hogy anyukám sokat mesélt nekem gyerekkoromban, és ennek nagy szerepe van abban, hogy ennyire erős lett a képzelőerőm, s hogy a kreativitás körüllengi az egész életemet. A hivatásomat is ez alapján választottam, a kreatív energia pedig minden bajban segít, s ezt az édesanyámnak köszönhetem. A szakmai tudás, a gyerekkor emlékei, a fantázia és szeretet ötvözete lett a webáruházunk mozgatórugója, ami július 7-én indult, és ahol a már említett Csipke Tündér segítségével kiváló minőségű textíliákat és rövidáru termékeket forgalmazunk.

Ujvári Lászlóné és lánya, Adrienn olyan webáruházat hoztak létre, ahol
hobbivarrónők magas minőségű textíliákat vásárolhatnak | Fotó: fairfotto

– A varrás nemcsak egy hobbi, hanem életérzés, egyéniségünk kiteljesedése! – ez a mottónk, amit minden varrónő a magáénak érez, és ami alapjaiban meghatározza azt, ahogyan az oldal működik. A vállalkozásunk központja a nagyvarsányi családi ház egyik szobája lett, a webshop pedig nagy meglepetésünkre már az első hónapban kitermelte édesanyám alapjövedelmét. Alig több mint három hónap telt el az indulás óta, és már ott tartunk, hogy kinőttük a szobát, bővítenünk kell. Megmondom őszintén, mi sem gondoltuk, hogy ennyire népszerű lesz ez a szolgáltatás, de mivel a járvány első hulláma alatt nagyon sok méterárubolt bezárt, és az emberek rájöttek arra is, hogy webáruházakban vásárolni kényelmes és egyszerű, e két tendencia hatásai nálunk összeértek. Míg kezdetben főként anyukák és nagymamák kerestek bennünket, ma már sok óvoda, szociális otthon, étterem is tőlünk szerzi be a textíliákat, sőt vadászok, túrázók is, akik szívesen készítik vagy készíttetik el ruhájukat, felszerelésüket.

Egyedi, különleges

– Azt szeretnénk, ha minden vásárlónk megtalálná nálunk a személyiségét tükröző anyagokat, és nagyon fontos, hogy csak kiváló minőségű termékeket kínáljunk – ez utóbbira édesanyám igényessége és szaktudása a garancia. A mesék is szerepet kapnak az áruházban, azon textíliák mellé ugyanis, amelyekből hálóingek, rugdalózók, gyerekpizsamák lesznek, egy-egy mesét is teszünk, és arra biztatjuk a vevőinket, hogy olvassák fel gyermekeiknek, unokáiknak.

Fotó: fairfotto

– Nálunk nem csak vásárolni lehet, tanácsokkal, praktikákkal, oktatóanyagokkal és videókkal is szolgálunk. Édesanyám telefonon és chaten is válaszol a felmerülő kérdésekre, a blogokban varrási fortélyokról írunk, és azoknak is szeretnénk segíteni, akik csak kisebb javításokat végeznének: videóban mutatjuk meg, hogyan kell például nadrágot felaljazni – mondja Adrienn, aki már a következő lépésen gondolkodik.

– Szeretnénk felvenni a kapcsolatot olyanokkal, akik például sálat, horgolt figurákat vagy textil könyvborítókat készítenek, hogy lehetőséget biztosítsunk számukra az országos megjelenésre. Mivel gyerekkoromban anya varrta az összes ruhámat, úgy nőttem fel, hogy szinte csak egyedi dolgaim voltak, ez az egyediség pedig ma is jellemzi az életemet: mindenben a különlegeset keresem, így ebben a vállalkozásban is. Szeretnénk egyediek, kivételesek lenni, nem csupán egy a sok közül. Ha ilyen ütemben nő az igény a szolgáltatásainkra, szeretnénk több embernek is munkát teremteni Nagyvarsányban, hogy segíthessünk a helyieknek. A lelkesedésünk nem csökken, sőt! Édesanyám annyira szereti az új munkáját, hogy esténként úgy kell rászólni, hogy pihenjen is néha. Azt csinálhatja, amit igazán szeret, ezt pedig a vásárlóink is érzik.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában