horgászat

2020.10.17. 07:00

Igazolta a hírnevét

A szervezők félelmeire rácáfoltak a horgászok és a harcsák.

A győztes Godzilla Team a verseny legnagyobb harcsájával

Fotó: Leveleki Horgászparadicsom

Benépesült négy napra a Leveleki-víztározó, ugyanis az elmúlt hétvégén rendezték meg az idei harcsafogó versenyt. Az október 8. és 11. között huszonkét csapat részvételével megrendezett megmérettetés felülmúlta a várakozásokat, így a tó ismét bebizonyította, hogy Levelek víztározója a harcsafogók számára az egyik legrangosabb „szentély”.

– A harcsák ősszel gyengébben táplálkoznak, így nem is voltak a fogásokat illetően nagy reményeink, előzetesen 20-30 halat vártunk. A versenyzők és a halak megcáfolták az elképzeléseinket, hiszen végül 59 ragadozó került horogra – tájékoztatta lapunkat Mikucza Zsolt, a Leveleki-víztározó halgazdálkodási jogával rendelkező Nyírségi Hal-Vad Kft. ügyvezetője.

Szombaton pergetőverseny

– Reménykedtünk abban is, hogy a versenyzők 30-40 kilogrammos halat is bemutatnak a versenyen. Szerencsére ezzel kapcsolatban is tévedtünk, ugyanis a legnagyobb megfogott harcsa 63 kilogrammos volt. Így aztán minden előzetes félelmünkre rácáfoltak a versenyzők, akik a partról horgásztak, de csónak is segítette őket a készségek bevitelében és a fárasztásban. A nagy érdeklődést jelzi, hogy több csapat a Dunántúlról érkezett, s a tó előttük is igazolta jó hírnevét.

A győztes Godzilla Team a verseny legnagyobb harcsájával | Fotó: Leveleki Horgászparadicsom

Némelyik csapat éppen hogy hazaért, szusszant egy nagyot, aztán már indulhat is vissza Levelekre, ahol október 17-én rendezik meg a Doránt Vilmos csónakos páros pergető emlékversenyt. Szombat reggel 6 órakor a Sirály presszóban még jelentkezhetnek érdeklődők a nevezési díjas versenyre.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában