Újfehértó

2020.10.16. 09:09

Meglepő csavar a klipben

Igazi őszi dallal tér vissza első albumuk után a Foreland.

A Foreland új klipjével szeretné elgondolkodtatni a közönséget

Fotó: a zenekar archívuma

– Ez egy nagyon érzelmes, bensőséges dal lett, ami a szerelemről szól: megvallod benne az általad szeretett személynek, hogy bárhol lehettek, csakis az számít, hogy együtt éljétek meg a pillanatokat – mesélte lapunknak az új, Veled valahol című szerzeményről az újfehértói Moravszki Ákos, a banda egyik énekese.

– A videóklip azonban nem csupán ezt az egyszerű üzenetet fogja közvetíteni, egy mélyebb sztorit kerekítünk ki benne – de az alapgondolat megmarad. Fontos szerepet kap még a kötődés, az útkeresés és az ősz szimbolikája.

Hamarosan láthatjuk

Az együttes a múlt hétvégén forgatta le a kisfilmet, bár néhány felvétel még hátravan. A klip egy pár történetét meséli el, de emellett a zenekarról is láthatunk majd snitteket.

– Az volt az egyik fő szempontunk, hogy a klipnek legyen egy olyan mondanivalója, ami túlmutat a sablonokon, és nem feltétlenül sorról sorra követi le a dalszöveget – mondta el lapunknak Moravszki Ákos.

– Így a sztori végkimenetele elsőre talán váratlan lehet, de úgy éreztük, sikerült egy mélyebb értelmet adnunk ezzel neki, ami természetesen nem kell hogy feltétlen csak a szerelemről szóljon. Hiszen fontos lehet számunkra egy hozzánk közel álló barát vagy egy családtag is, akihez kötődünk. A klipben mindemellett nagy jelentőséget tulajdonítunk egy iránytűnek, ami többször is feltűnik a cselekményben. Ez azon túl, hogy a szerelmes pár történetében meghatározó szerepet játszik majd, az útkeresést is szimbolizálja. És hogy miért pont ezt a szimbólumot választottuk? Ezt már hagyjuk, hogy a közönség a videóklipben fedezhesse fel magának.

Ákos arról is mesélt, hogy a Veled valahol egy igazi őszi hangulatú szerzemény lett: amellett, hogy a dalszöveg is passzol az évszakhoz, a klipforgatás helyszíneit is ebben a szellemben választották ki – így például a kisoroszi Szigetcsúcson és a Dera-szurdoknál is készültek felvételek.

A Foreland már az Ébren album készítésénél is azt az elvet követte, hogy a dalszövegírástól a hangszerelésen át mindent maguk készítettek el. Ez ebben a projektben is visszaköszön, bár sok baráti segítséget is kaptak. A dal és a videóklip október 24-én debütál majd.

- Ezúton is szeretnénk megköszönni az odaadó munkát Gárdonyi Dánielnek, Farkas Nórának, Vigh Alexnek, Fazekas Balázsnak, Juszt Fanninak, Basch Péternek, Uhrin Sárának, valamint a kliphez kapott ékszereket a Zemse Design-nak. – zárta le a beszélgetést Ákos.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában