Könyv

2022.01.23. 08:00

Emlékek és élmények vízpartokon, erdőkben

Lehet lőfegyver, lehet horgászbot a kézben: a lényeg, hogy a természetben legyen.

KM

Vári István vadász­íróval találkozhatnak az érdeklődők január 20-án 16 órától a kisvárdai Várday István Városi Könyvtár olvasótermében az Erdő közepében járok című program keretében. A magyar kultúra napja alkalmából meghirdetett eseményen közreműködik a Kisvárdai Férfidalárda. 
 


Rajongás és tisztelet 

 


Vári István több mint negyven éve sportvadász, számos élménnyel és vadászkalanddal lett gazdagabb. Történeteit írásban is megörökítette, a negyedik könyve az elmúlt év őszén jelent meg. Ez a kiadvány a vadászatok mellett felidéz horgásztörténeteket is, ugyanis a vízpartokon is otthonosan érzi magát a szerző. Tulajdonképpen mindegy a számára, hogy lőfegyvert vagy horgászbotot tart a kezében, az a fontos, hogy a természetben legyen. Az elbeszélések visszatükrözik a természet iránti rajongást és őszinte tiszteletet, az erdő vadjainak és a vizek halainak megbecsülését, ugyanakkor nem hallgatja el azt sem, ha balul sikerült egy-egy horgászat vagy vadászat. Az eddig megjelent négy kötet címe: Vadászatok a Beregben és azon túl, Beregi vadászéletem, Beregi hajtások, Horgász és vadász emlékeim. 

 

Borítókép: A legújabb könyv borítója | Fotó: KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában