Nyírpazony

2022.11.15. 12:21

Lájkokkal szavaztak a diákok

A kiállításon bolygórendszer-modelleket és 3D-s tengeri élővilág makettet is láthattak az érdeklődők.

A tudományok köré csoportosult a nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában megrendezett Színi-napok idei témája. A programsorozat  legfőbb és leglátványosabb eseménye az első ízben megrendezett természettudományos kiállítás volt az iskola aulájában, a 3–8. évfolyamos tanulók részvételével.

Előadásokat is tartottak

Az előzetesen meghirdetett verseny, amerikai mintára, a kis tudósok készítette modell, makett vagy plakát/poszter bemutatásával kezdődött. A kiállított munkadarabok mellett a tanulók előadásokat tartottak, amelyeket szakmai zsűri értékelt a megvalósítás minősége, ötletessége, eredetisége, illetve a tudományos alaposság mentén. Igaz, a téma kiválasztásában a szaktanárok még segítséget nyújtottak, de a megvalósítás, előadás már a diákok feladata volt. A minden várakozást felülmúló tárlaton láthattunk többek között „működő vulkánt”, bolygórendszer modelleket, 3D-s tengeri élővilág makettet, komposztálási folyamatot, a méhek életéről készült bemutatót.

Tanulmányi kirándulás

A huszonhat kiállító közül minden évfolyamon hirdettek egy-egy nyertest. Közönségkedvencet az iskola tanulói választottak, egy lájk jelet adtak a számukra legjobban tetsző alkotás tulajdonosának, aki a többi nyertessel együtt tanulmányi kiránduláson vehet majd részt – tájékoztatott a Színi-napok színes pillanatairól Antal-Orosz Judit intézményvezető-helyettes. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában