Nyíregyháza

2023.09.04. 14:14

Fűvészkert a Nyírség szívében

Növényismereti sétára várják a természet szerelmeseit.

Szon.hu

Fotó: Csáki Alexandra

Hazánk egyik legfiatalabb füvészkertje, a Nyíri Arborétum kapuja nyitva áll a kirándulók előtt: szeptember 7-én, csütörtökön 9 és 12 óra között növényismereti sétára várják a természet szerelmeseit.

A Nyírpazony-Kabalás és Sóstóhegy határán található „zöld szigeten” kialakult a Duna–Tisza-közére jellemző nyáras-borókás, éppúgy, mint a nyírségi gyöngyvirágos tölgyes, a kőris-, szil-, tölgy- és a nyír-, nyár-, fűzliget.

Szalamandra, vadkacsa

Számos állatfaj népesíti be az arborétumot a nyuszttól a rókán át az énekes és ragadozó madarakig, tavasz végén pedig színes pillangóáradat lepi meg az édes-kesernyés illatot árasztó cserjék virágait. A korábbi nádas helyén egy kis tó keletkezett, ahol otthonra talált a mocsári teknős, a foltos szalamandra, a vízi sikló, sok békafaj és a vadkacsa is. A fűvészkertről további részleteket a www.arboretum.hu oldalon olvashatnak.

A Nyíri Arborétum előzetes bejelentkezés után látogatható. Az érdeklődők a 20/250-1411-es és a 31/787-8424-es telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail-címen egyeztethetnek időpontot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában