Helyi életstílus

2023.09.30. 10:07

Örökségünk tábor – több ezer gyerek táborozott a reformátusok jóvoltából

Szon.hu

Fotó: Egyházkerület

– Évente több ezer gyereket üdültetett a Tiszántúli Református Egyházkerület, mintegy 599 millió 648 ezer forint támogatás nyert, és ennek segítségével valósította meg az öt éven át tartó református ifjúsági programsorozatot. A projekt az idén sikeresen véget ért – közölte a Tiszántúli Református Egyházkerület.

A program során a Tiszántúlon élő iskoláskorú (1-11. osztályos) gyermekek hatnapos, bentlakásos nyári táborozási lehetőséget kaptak 2019-2023 között. Az Örökségünk tábor névre hallgató programban Debrecenben a Református Kollégium Internátusában, Berekfürdőn a Megbékélés Házában, Beregdarócon a Hét Csillag Üdülő és Konferencia Központban és Tivadarban a Ház az Élő Vízhez Ifjúsági Üdülőközpontban nyaralhattak a gyerekek.  Ugyanebből a forrásból megújultak a berekfürdői, beregdaróci és tivadari szálláshelyek is A négy helyszínen évente 1000-1200 fő, összesen 4431 fő iskoláskorú gyermek táboroztatása történt meg, akik különösen izgalmas szabadidős programokon vehettek részt. A diákok jelentős része, több mint ezer gyermek hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanuló volt. A program lebonyolítása érdekében közel ötszáz fő önkéntes bevonása történt meg, olvasható az egyházkerület közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában