Nyíregyháza

2024.03.08. 09:40

Nagyböjti zarándoklat lesz szombaton

A több mint 10 kilométeres zarándoklaton hét templomot, kápolnát keresnek fel.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Harmadik alkalommal rendezi meg a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye Ifjúsági Irodája a nagyböjti 7 Templom zarándoklatot március 9-én 9 órától. A lelki programra 280 fiatal jelentkezett az egyházmegye köznevelési intézményeiből, a Szent László és a Boldog Terézia Szakkollégiumból, az egyházmegye plébániáiról. 

A résztvevők a lelki úton Kálmán József egyházmegyei ifjúsági referens, plébános vezetésével az irgalmasság üzenetében mélyülnek el az elhangzó elmélkedések segítségével. 

A gyalogos zarándokokat Bosák Nándor, a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke indítja útra a Seregély István Papi Szociális Otthon Szent Antal-kápolnájában (Vasgyár utca 1.). Innen a fiatalok útja a Fatimai Szűz Mária-templomba, a városi köztemető kápolnájába, a jósavárosi Szent Imre-kápolnába, az örökösföldi Isteni Irgalmasság-templomba, a Jósa András-kórház Szent Lázár-kápolnájába vezet, végül a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházba, ahol Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyés püspök várja őket, és 16 órakor szentmisét mutat be a templomban – közölte az egyházmegye. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában