Helyi gazdaság

2011.07.06. 13:18

Szociális földprogram: Több legyet egy csapásra

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Kistelepülések számára biztosít új lehetőségeket a legújabb szociális földprogram.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Kistelepülések számára biztosít új lehetőségeket a legújabb szociális földprogram.Csak átmenetileg függesztették fel a szociális földprogram pályázatot, amíg a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium között a közfoglalkoztatási programok átadás-átvétele megtörténik. Balog Zoltán államtitkár ígérete szerint mától ismét érdemes rákeresni a neten a pályázati kiírásra. Sőt, minden segítséget is megadnak a honlapon (is).

Keddi, miskolci szakmai tájékoztatóján a megyénkbeli érdeklődők az államtitkár szóbeli közlése alapján bizonyosodhattak meg afelől: az újonnan megnyíló lehetőségnek több új eleme közül a legfontosabb, hogy kibővült a foglalkoztatással. Összesen mintegy 3 ezer nyilvántartott álláskereső 6 órás, 3 hónapon át tartó közfoglalkoztatására összesen 2,2 milliárd forint áll rendelkezésre. Az e keretből igényelt támogatás, csakúgy, mint az eszközre (mint vetőmag, kemikália, gépjavítás, eszközbeszerzés, oktatás) szánt 300 milliós keretből megítélt összeget a pályázók előre megkapják, s nem szükséges hozzá önrész. A pályázható összeg – sávosan – annak függvénye, ki hány közfoglalkoztatottal akarja megvalósítani terveit.

ÉM-SzK


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A most induló szociális földprogram közfoglalkoztatásra is lehetőséget nyújt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában