Helyi gazdaság

2011.11.18. 09:43

A bankszövetség elküldte a devizaadósok terheinek enyhítését célzó javaslatát a kormánynak

Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) - A Magyar Bankszövetség elnöksége - korábbi bejelentésének megfelelően - csütörtökön elküldte a devizában nyilvántartott lakossági jelzáloghitelek adósai helyzetének enyhítésére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter részére - közölte a bankszövetség pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) - A Magyar Bankszövetség elnöksége - korábbi bejelentésének megfelelően - csütörtökön elküldte a devizában nyilvántartott lakossági jelzáloghitelek adósai helyzetének enyhítésére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter részére - közölte a bankszövetség pénteken az MTI-vel.A közlemény szerint a javaslatcsomag pillérei egyaránt figyelembe veszik a pénzügyi stabilitás és a társadalmi felelősségvállalás szempontjait, a terhek ésszerű és méltányos megosztásának elvét; a bankszektor részéről jelentős tehervállalást kínálnak. A javasolt intézkedések egyes elemei szorosan összefüggnek, a lakossági devizaadósok széles körére kiterjednek, így a bankszövetség a javaslatcsomag elemeit csak együttesen tekinti kezelhetőnek.

A Magyar Bankszövetség kibővített elnökségi ülése úgy határozott, hogy mindaddig, amíg a kormányzat részéről nincs visszajelzés arról, hogy a javaslatokat elfogadja, a szövetség nem ad tájékoztatást a javaslatcsomag részleteiről.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában