Helyi gazdaság

2015.06.05. 12:30

Hivatalosan is kiváló aszú

Tolcsva - Megkapta a származási engedélyt a Tokaj Kereskedőház 2014-es aszúja.

Tolcsva - Megkapta a származási engedélyt a Tokaj Kereskedőház 2014-es aszúja.

Megkapta a borszármazási bizonyítványt a 2014-es aszú boraira a Tokaj Kereskedőház Zrt. a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától, amelynek kiadása az engedélyező hatóságnál tapasztalható informatikai hibák miatt késett – kaptuk meg a Tokaj Kereskedőház Zrt. sajtóközleményét. Ebben a kereskedőház megerősíti: ahogy azt már korábban is hangoztatta, az aszúszemek feldolgozása és az aszúbor készítése során mindenben a jogszabályoknak és a borvidéki rendtartásnak, valamint a vonatkozó termékleírásban előírtaknak megfelelően járt el.

A származási bizonyítvány 2015. június 3-i kiadását megelőzősen az igazolás kiállításához szükséges teljes dokumentációt a Tokaj Kereskedőház Zrt. a hivatalos határidőig hiánytalanul átadta Tolcsva Hegyközségnek. A vállalattól független, az engedélyező hatóságnál található informatikai probléma okozta a csúszást. A származási igazolás kiadása is alátámasztja, hogy a Tokaj Kereskedőház borainak minőségével kapcsolatban semmiféle aggály nem merült fel és az erre utaló híresztelések valótlanok.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában