Benyújtották a 2020-as költségvetést

2019.06.26. 19:28

Aki többet dolgozik, többet is keressen!

Fontos, hogy a gyermekvállalás ne legyen pénzkérdés vidéken sem.

– Magyarország kormánya benyújtotta a 2020-as költségvetés tervezetét, amelyet két héten belül el fog fogadni a parlament. A számadatokból világosan látszik, hogy nincs olyan szegmense a társadalomnak, amelyen ne próbálna segíteni a kormánykoalíció, soha ennyi pénz nem jutott még a magyar fiatalok, családok támogatására! – jelentette be a Nyíregyházi Fidelitas szerdai, megyeházán tartott sajtótájékoztatóján Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

A frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő a család- és gazdaságvédelmi akciótervek említése mellett szólt arról is, hogy 2010-hez képest megduplázódott a magyar családokra fordított támogatások mértéke. – Fontos, hogy a gyermekvállalás ne legyen pénzkérdés, a dolgos fiatal párokat ne fenyegesse az elszegényedés veszélye vidéken sem. A csok 10 millió forintos szabadfelhasználású, használt ingatlan vásárlására is fordítható, 40 év alatti házaspároknak szóló hitelkonstrukciója éppen ezt a célt szolgálja.

A fiatalok nyelvén és nevében

– A jól teljesítő gazdaság révén lehetőség nyílik arra, hogy adókedvezményekkel segítsük a fiatal családokat, vállalkozókat, járulékkedvezményt kapnak a 25 év alattiak, csökken a társasági adó, a kisvállalati adó. A cél világos: aki többet dolgozik, többet is keressen! – fogalmazott a Fidelitas elnöke.

Halkóné dr. Rudolf Éva, a Fidesz városi elnöke azt hangsúlyozta, hogy a Fidelitas tagjai koruknál fogva közvetlenebbül és hitelesebben képesek megszólítani kortársaikat, a tapasztalataikkal, ötleteikkel, javaslataikkal pedig nagyban segíthetik, illetve segítik is a városi döntéshozók munkáját, erről árulkodik az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló rendelet is. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában