A térségben is gond a szakemberhiány

2019.06.06. 16:59

Kevés a szakember, hiányzik az utánpótlás

A fehérgyarmati ipartestületnél tavaly is jól sáfárkodtak az egyesület bevételeivel.

Nagy János (b) elnök gratulál a jubiláló Katona Miklós nábrádi iparosnak

Fotó: Molnár Károly

A múlt évet értékelve korrekt gazdálkodásról számolt be a Fehérgyarmat és Térsége Ipartestület Egyesület napokban megtartott közgyűlésén Nagy János elnök.

Megszüntették, szüneteltették

– A térségben is gond a szakemberhiány, s nehézségekbe ütközik az utánpótlás kinevelése – fogalmazott helyzetértékelőjében Nagy János.

– Növelte a gondokat, hogy sokan kényszerültek vállalkozásuk megszüntetésére, illetve szüneteltetésére, miközben szolgáltató szakemberekre, kétkezi iparosokra egyre inkább szükség van. A térségiek is bíznak abban, hogy jut abból a 167,5 milliárd forintból, amit a kormány a mikro-, kis- és közepes vállalkozások erősítésére szánt 2019-ben – emelte ki az elnök, akinek beszámolójában elhangzott, hogy a szervezet fő bevételi forrását a bérleti díjakból befolyó közel 5 és fél millió forint jelentette. Az elmúlt esztendőben kicserélték a székház nyílászáróit, más épületekben pedig festésre, gázkazán, konvektor javítására is futotta. A bevétel mintegy harmada fedezte a személyi jellegű ráfordításokat.

Az elmúlt évek épület-karbantartási, -fenntartási kiadásai miatt a tartalékok lecsökkentek, de az ipartestület továbbra is külső támogatás nélkül képes működni. Ilyen körülmények között különösen fontosnak tartja az elnökség, hogy elismerjék azok munkáját, akik évtizedek óta kiváló művelői szakmájuknak és megbecsült szolgáltatói lakóhelyüknek. Ezúttal Katona Miklós nábrádi víz-, gázvezetékszerelő-mester vehette át 40 éves kisipari-vállalkozói munkássága elismeréseként a jubileumi aranygyűrűt.

A rendezvény egy fehérgyarmati étteremben közösen elfogyasztott ebéddel zárult.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában