agrárkamara

2019.10.16. 08:32

Kezdődik az adategyeztetés

Kizárólag elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül küldik ki az adat­egyeztetésre felszólító végzéseket.

Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy október 14-én a Magyar Államkincstár megkezdte a területalapú egységes kérelmeket érintő egyes hibákat tartalmazó adat­egyeztető végzések kiküldését az ügyfeleknek vagy azok képviselőinek – tájékoztatta lapunkat Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

Az előző évhez hasonlóan 2019-ben is kizárólag elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül küldik ki az adat­egyeztetésre felszólító végzéseket. Ez azt jelenti, hogy – a saját ügyfélkapus benyújtástól eltekintve – ebben az évben nem az érintett gazdák, hanem a képviselőik (meghatalmazottak, elsődleges képviselő, kamarai meghatalmazottak) kapják meg a végzéseket.

Egy körben

A korábbi évekhez hasonlóan a fizikai blokkok területével összefüggő idei keresztellen­őrzés (túligénylés-, ráfedés-, átfedésvizsgálat) és adat­egyeztetés egy körben valósul meg.

Az ügyfelek a Magyar Államkincstár honlapján, az egységes kérelem benyújtása kapcsán már megismert menüpont alatt, az adategyeztetésre felszólító végzés átvételét követő első napon, jelszó nélkül érhetik el az elektronikus rögzítőfelületet (W0199 adategyeztetés I. kérelem).

Az előzetes adategyeztetésnél megismert módon kell benyújtani Ügyfélkapun keresztül a felülvizsgált terület­adatokat és parcellarajzokat tartalmazó mentett adatokat, a W0199 kérelmet a végzés letöltésétől (kézhezvételétől) számított 10 napon belül kötelező kitölteni és benyújtani.

A kincstár arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben az adategyeztetésre felszólító végzésben foglaltak teljesítésének a gazdálkodó a végzésben megjelölt határidőben nem tesz eleget, vagy nem elektronikus úton tesz eleget, abban az esetben a bejelentését a kincstár a döntés meghozatalánál nem veszi figyelembe, és az ügyfél érintett területeire vonatkozó jogszerű földhasználatát ellenőrzi.

E-mailt küldenek

Az adategyeztetéssel kapcsolatban az érintett gazdálkodóknak a kincstárnál nyilvántartott e-mail-címére tájékoztatást küldenek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában