Mezőgazdaság

2020.04.07. 11:19

A gazdák benyújthatják az egységes kérelmeket

Április 6-án megnyílt az egységes kérelem (EK) kitöltési felülete, és lehetővé válik a gazdálkodók kérelmeinek benyújtása. Az EK idei benyújtása során a korábbi években megszokott és megismert eljárásokat kell követni, jellemzően technikai korrekciók és pontosítások történtek a szabályozásban ebben az évben.

A gazdák negyvenhárom jogcímen kérhetnek támogatást

Forrás: illusztráció / MW-archív

Kötelező az adatszolgáltatás

43 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen lehet az egységes kérelem eljárásrendjének keretében támogatást igényelni, illetve ezekkel kapcsolatban adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatásokon (például alaptámogatás [SAPS], zöldítés) túl a kapcsolódó nemzeti támogatások (például átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatása), valamint a vidékfejlesztési program intézkedései (például agrár-környezetgazdálkodás, erdészeti jogcímek) esetében kell a felületet használni.

A kitöltési felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén érhető el. Fontos, hogy szankciómentesen a kérelmeket április 6. és május 15. között lehet benyújtani. A május 15-e után benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására (a hétvége és a pünkösd miatt) június 2-áig van lehetőség – olvasható az agrártárca honlapján.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában