nak

2020.06.17. 07:24

A gazdák még kijavíthatják a hibákat

Megközelítőleg 28 ezer termelő kérelme tartalmaz kisebb hibákat.

Automatikusan generált description

Forrás: Illusztráció

Fotó: MW-archív

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy június 19-éig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására.

A Magyar Államkincstár (MÁK) az idei évben is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, és az ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, meghatalmazottjaikat vagy a kamarai falugazdászokat, ha a kérelem hibát, hiányosságot tartalmaz.

Elkerülni a szankciókat

A termelőknek június 19-éig van lehetőségük arra, hogy orvosolják azokat a problémákat, amiket a MÁK jelzett, és ezzel elkerüljék az esetleges szankciókat. Fontos megjegyezni, hogy szankciómentesen kizárólag az értesítésben foglalt hibák módosíthatók.

A kamarai falugazdászok közreműködésével beadott kérelmek esetében a MÁK értesíti az ellenőrzés során észlelt problémáról a falugazdászokat, akik a javítás elvégzése érdekében felveszik a kapcsolatot az érintett gazdálkodóval.

A MÁK közlése szerint megközelítőleg 28 ezer termelő kérelme érintett, jellemzően kisebb hibával.

Ebből 14 ezret tesz ki a falugazdászok közreműködésével beadott kérelmek száma – több mint 9 ezer termelő esetében már kijavították a kérelmeket.

Május 31-éig 169 ezer egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek kétharmadát, mintegy 114 ezer kérelmet a kamarai falugazdászok segítségével – olvasható a NAK lapunkhoz eljuttatott közleményében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában