Földész Fórum

2020.06.20. 20:56

Tiszta forrásból táplálnának

A járvány miatt őszre kellett halasztani az idei évadnyitó Földész Fórumot.

A kárpáthazai földészek előtt is felcsillant a remény, hogy az április 23-ára tervezett, de a Covid–19 járvány miatt kihirdetett tömeges rendezvénystop következtében elhalasztott XIX. Földész Fórumot mégiscsak sikerül megtartani az idén.

Dr. Ratkos József, az e fórumokat hagyományosan szervező Veisz János Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete, Termelők Klaszterének az elnöke bízik benne, hogy a veszélyhelyzet miatt tavasszal kivitelezhetetlen XIX. Földész Fórumot sikerül megtartani a korábban kijelölt október 21-ei időpontban.

Bizonyságot nyer

– A szaktanácsadók részére akkreditált, négy kreditpont értékű, ajánlott konzultációként is közismert fórumaink legújabb, kényszerűen őszre prolongált rendezvényének a Westsik Vilmos út 4–6. szám alatt a DEAKIT Nyíregyházi Kutatóintézete ad majd otthont. Hiszem, hogy bizalommal, lelkesedéssel, eddigi eredményes munkánkkal ezúttal is megnyerjük mindazok rokonszenvét, akik velünk együtt vállalják a jobbító szándékú létezést, magukévá teszik elveinket, melyek szerint táplálékaink a vitaminokkal, tiszta forrásból származó energiakínálatokkal, létfontosságú esszenciákkal segítik szervezetünket – mondta lapunknak dr. Ratkos József.

– Az ökológiai minőségű termék-előállítás kifejezetten széles körű társadalmi feladattá minősült napjainkban. Ez abból a felismerésből táplálkozik, hogy a korábbi bátortalan, bár egyre terebélyesedő létszámú családi vállalkozás eredményeinek megkérdőjelezése ellenére egyre inkább bizonyságot nyer, ez jövőt biztosító, járható út.

– Egyesületünk terméktulajdonosai, az ismeretek gazdái kínáljuk módszertani ajánlásainkat, elérhető termékeinket az eddig mutatott katalizátorszerepünk bemutatásával. Segítségünkre van a kutatók, őstermelők, feldolgozók, fogyasztók sokasága is.

– Reméljük, találkozhatunk az elnapolt XIX. Földész Fórumon, amelynek védnökségét dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Szabó Tünde államtitkár, országgyűlési képviselő vállalták – tette hozzá dr. Ratkos József.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában