Nyíregyházi kirendeltség

2021.11.08. 15:32

Nő az érdeklődés a biogazdálkodás iránt

A fenntartható gazdálkodás az egyik legfontosabb nemzetgazdasági érdek.

KM

Dr. Roszík Péter

Forrás: Biokontroll

Vidéki hálózata első tagjaként a Hősök terén megnyitotta nyíregyházi kirendeltségét a Biokontroll Hungária Kft. Az egyetlen hazai tulajdonú, biogazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezet a következő években országos irodahálózat kiépítésével szeretne még közelebb kerülni a termelőkhöz.

Mint azt dr. Roszík Péter ügyvezető kifejtette, a helyszínválasztás nem véletlen: a hazai biotermelés jelentős hányada összpontosul a nyíregyházi iroda vonzáskörzetében. Az új egység nemcsak bázisául szolgál a szervezet környékbeli kollégáinak, de támogató- és tudásközpontként, oktatási helyszínként is működik a biogazdálkodással foglalkozók vagy ez iránt érdeklődők számára. A hálózat további tagjairól még nem született döntés, most a gyakorlatban szeretnék tesztelni az iroda fogadtatását.

Dr. Roszík Péter
Fotó: Biokontroll

Lendületesen terjed

– A Biokontroll 25 éve dolgozik a fenntartható és környezetbarát élelmiszer-termelés hazai térhódításáért – mutatott rá a járványhelyzet miatt szűk körben tartott eseményen dr. Roszík Péter címzetes egyetemi docens, a szervezet vezetője.

– Munkánk összhangba került a magyar kormány és az unió agrárstratégiai törekvéseivel, így a mezőgazdasági szereplőket naprakész szakmai és pályázati programokkal ösztönözhetjük a fenntartható gazdálkodásra. Ma a gazdasági, jogi és piaci környezet is kedvez az ökológiai gazdálkodás terjedésének. Ezzel összhangban nő a gazdák, a hazai termelők, feldolgozók érdeklődése is, egyre többen fontolgatják az átállást. A biogazdálkodás az előttünk álló évtized egyik legfontosabb nemzetgazdasági érdeke, ami nem valósulhat meg a megfelelő, fizikai hozzáférési pontok kiépítése nélkül – mutatott rá az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában