Fórum

2022.10.27. 17:30

Az adóváltozások álltak a fórum központjában

Az évközi adóváltozásokról, illetve a jövő januártól életbe lépő, az adózási rendszert érintő jogszabály-módosításokról tartottak szakmai fórumot csütörtökön Nyíregyházán, az Elixír Rendezvényházban.

Szabó Mária a számviteli aktualitásokról tájékoztatta a hallgatóságot

Fotó: Gazdag Mihály

A főként könyvelőirodák és auditáló cégek munkatársaiból álló hallgatóságot a szervezők nevében Morgós János könyvvizsgáló, az Audit-Ratio Kft. vezetője köszöntötte, majd átadta a szót Szabó Máriának, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatóság munkatársának, aki a különféle számviteli aktualitásokról beszélt.

Ellenőrzési gyakorlat

Ezután Horváth András, az adóigazgatóság utólagos ellenőrzési főosztályának főosztályvezetője az ellenőrzési elvek és az ellenőrzések gyakorlati tapasztalatairól, valamint a 2023. évben várható vizsgálati célokról szólt.

A konferencia harmadik előadója dr. Kovácsné Laczkó Klára főosztályvezető volt, aki az általános forgalmi adó (áfa) és az ahhoz kapcsolódó eljárási szabályok változásairól tájékoztatta a fórum résztvevőit. Az előadók érintették lakóingatlanok áfájával, a cégautó adóval, a szocho-val és a társadalombiztosítási járulékkal kapcsolatos változások témakörét is.

A rendezvény egy konzultációval zárult, melyen a résztvevők feltehették kérdéseiket és közösen megvitathatták azokat. 
TG

 

Címkék#adózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában