Gyulatanya

2023.06.12. 14:06

Kalászos fajta- és technológiai bemutatót rendeznek Gyulatanyán

A NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán június 21.-én, szerdán, 9.30 órai kezdettel újra megrendezik az Országos és Nemzetközi Kalászos Tanácskozást, Fajta-és Növényvédelmi Technológiai Bemutatót. A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István Agrárminiszter. Az esemény szerepel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlott rendezvényeinek listáján is, és a szaktanácsadói részvétel kredit pontokat ér.

A tervezett program első részében neves szakemberek tartanak szakmai előadásokat – ismertette Augusztinyi András, a fajtakísérletek vezetője. A bemutató résztvevői információkat kaphatnak a mezőgazdaság aktuális helyzetéről és a 2023. évi agrárpiaci kilátásokról. Részletesen bemutatják majd többek között az elektronikus gazdálkodási napló, a modern távérzékeléses megoldások használatát, valamint a kalászos termesztésben eredményesen használható tápanyagutánpótlási és növényvédelmi technológiákat.

A program második részében a fajtakísérletek eredményei egy szántóföldi bemutató keretében tekinthetők meg. Az érdeklődők meggyőződhetnek majd róla, hogyan teljesítettek a kísérletbe állított fajták ebben a termőtájban a gyakorlatban. - Az esemény egész ideje alatt a közreműködő szervezetek, cégek, kiállítói standokon mutatják be a termékeiket és a nyújtott szolgáltatásaikat, valamint folyamatos szaktanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére - mondta végezetül Augusztinyi András. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában