Helyi gazdaság

2023.07.27. 13:32

A kínai cégek elismerik a stabil magyarországi beruházási környezetet

Yang Chao, Kínai Népköztársaság Budapesti Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője gondolatsora.

Szon.hu

„A magyarországi beruházások a két ország együttműködésének fontos eredményei, és a közös fejlődés alapja a kölcsönös tisztelet. Magyarország fejlődésünkben partner, ezért mi támogatjuk a magyar fejlődési célokat” – mondta Yang Chao, Kínai Népköztársaság Budapesti Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. 

Hozzátette: a kínai cégek magyarországi beruházása mutatja, hogy a kínai cégek elismerik a magyarországi beruházási környezetet, amely annak is köszönhető, hogy itt kiváló gazdasági és stabil politikai környezetet tudnak biztosítani. A kínai cégek tevékenysége a világ, a globális termelési láncolatba jól illeszkedik. Jelenleg a világban kölcsönösen egymásra kell támaszkodnunk, együtt kell, hogy fejlődjünk, s részt vegyünk a kölcsönös beszállítói láncban, egy kerek egészet alkotva. Azt hiszem, ez az egyetlen választási lehetőség. Kína fejlődési lehetőséget, nem pedig veszélyt jelent a világ számára, s hisszük, hogy a kínai vállalkozások, a fenntarthatóság és a zöld elvek alapján tiszteletben tartják a magyarországi jogszabályokat és a magyar gazdasági és társadalmi fejlődéshez hozzájárulnak – fejtette ki Yang Chao. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában