Visszapillantó - Gazdaság 2023

2024.01.10. 12:21

Ezt írtuk 2023. második negyedévében: Összefogás nélkül nincs sikeres agrárium

Tarnavölgyi Gergely

A hagyományokhoz hűen 2023 júniusában is megrendezték azt a kalászos fajta- és növényvédelmi bemutatót, aminek ezúttal is a Nébih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomása adott otthont. 
Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta, az elmúlt másfél év a szántóföldi növénytermesztés szempontjából sem volt túl jó, mind a klimatikus, mind pedig a piaci viszonyokat figyelembe véve. A háború, az ukrán helyzet sokkolta a gabonapiacot. Hozzátette, most a terményárak emelkedése biztató, figyelni kell a piaci árakat, és aszerint tárgyalni a kereskedőkkel és a felvásárlókkal, akiktől az agrártárca elvárja a tisztességet. 
– A kalászosok fajtaválasztása felértékelődött, figyelembe kell venni az értékesítési lehetőségeket, csatornákat, valamint a termesztéstechnológiát, de informálódni kell a külpiacok helyzetéről, a bennünket körülölelő világ alakulásáról – hívta fel a gyulatanyai hallgatóság figyelmét dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában