Új mentőautó

2020.05.30. 17:59

Örülnek az új mentőautónak Csengerben

Birtokba vették a mintegy 60 millió forint értékű a kor elvárásainak megfelelő esetkocsit.

Dr. Arday András, Forján Zsolt, Kovács Sándor és dr. Korcsmáros Ferenc az ünnepélyes átadáson

Fotó: Kákos Dávid

A XXI. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő Volkswagen Crafter típusú új esetkocsit adtak át a csengeri mentőállomáson. A négykerék-meghajtású, közel 60 millió forint értékű mentőautó nemcsak a csengeriek, hanem a város vonzáskörzetében élők egészségét és biztonságát szolgálja.

Megérett a felújításra

– Nagy öröm számunkra, hogy egy modern, kiválóan felszerelt mentőautóval gyarapodtunk. Önkormányzatunk minden eszközét latba vetve arra törekszik, hogy minél hamarabb szolgálatba álljon az esetkocsi, mégpedig az ehhez szükséges személyzettel. A mentőállomásunkhoz (amely megérett a felújításra) több mint húsz település tartozik – mondta lapunknak Forján Zsolt, Csenger polgármestere.

Fotó: Kákos Dávid

Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója köszöntőjében megjegyezte, hogy a csengeri bajtársaink tavaly több mint 2 ezer mentési feladathoz vonultak, és a helyi mentőállomás járművei közel 130 ezer kilométert tettek meg.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő beszédében a támogatásáról biztosította a csengerieket az esetkocsi szolgálatba állítását és a mentőállomás rekonstrukcióját illetően.

Dr. Arday András, a Csengeri Járóbeteg Szakellátó Központ intézményvezető főorvosa méltatta kollégáit, és annak a reményének adott hangot, hogy a tervek mihamarabb valósággá válhatnak.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában