Embecsempészet

2021.05.20. 15:10

Két év után fogták el (videóval)

Társait és a határsértőket Uszkánál még a bűncselekmény elkövetésekor, őt európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el.

Forrás: police.hu

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. május 19-én vették át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói O. J. 27 éves német állampolgárt, akinek elfogását európai elfogatóparancs alapján embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelték el.

A nyomozás adatai szerint a külföldi férfi német és dán állampolgárságú társaival 2019. január 5-én segítséget nyújtott négy török állampolgárnak ahhoz, hogy Magyarország államhatárát jogellenesen átlépjék, és Németországba utazzanak. A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2019. január 5-én 22 óra 20 perckor Uszka külterületén elfogták a négy török állampolgárságú határsértőt, valamint két segítőjüket.

A török határsértőket idegenrendészeti eljárás keretében Magyarország területéről kiutasították, és 2019. január 6-án átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek. A német és a dán állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak le büntetőeljárást.

A most rendőrkézre került német állampolgárt magyar elfogatóparancs alapján a német hatóság Németországban fogta el. O. J.-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával 2021. május 19-én kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A külföldi férfi gyanúsításában szereplő bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában