Nyíregyháza

2021.09.03. 11:43

Ittasan okozott balesetet a nyíregyházi férfi – Több jelzőtáblát is kidöntött, majd ütközött

Vádat emeltek a nyíregyházi férfival szemben.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy nyíregyházi férfivel szemben, aki idén májusban miután súlyos fokú ittassága miatt több jelzőtáblát is kidöntött, a Rákóczi utca és a Mező utca kereszteződésében okozott balesetet.

A vádirat lényege szerint az 52 éves férfi idén májusban a délelőtt folyamán nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd autóba ült, és elindult a belváros irányába.

Mikor a Moszkva utcáról a Rákóczi utcára kanyarodott, ittassága miatt felhajtott a füves útpadkára, és ott métereken keresztül haladva több jelzőtáblát is kidöntött, majd megállás nélkül tovább közlekedett a körút felé.

A kereszteződében a jelzőlámpa piros jelzése ellenére behajtott az útkereszteződésbe, és ott összeütközött egy szabályosan, zöld jelzésen áthaladó gépjárművel. Az ütközés következtében a vétlen gépjármű az autószalon kerítésének, míg a vétkes sofőr az út túloldalán álló ház falának ütközött.

A vádlott súlyos fokú ittas állapotban volt, emiatt több KRESZ szabályt is megszegett, és okozott anyagi kárral járó balesetet.

Az ügyész vele szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában