Bűnügy

2022.07.08. 07:51

Megpörkölte a próbababát a 14 éves fiú - a portás lélekjelenlétén múlt, hogy nem gyulladt ki az iskola

Elmondása szerint viccnek szánta a dolgot az a fiú, aki az egyik általános iskola alulájában öngyújtóval felgyújtott egy próbababát.

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházához közeli településen lévő általános iskolába járó fiú az idén március 10-én a déli órákban a barátnőivel beszélgetett az iskola aulájában, majd előkapott a zsebéből egy öngyújtót és közölte a lányokkal, hogy a bejárat közelében elhelyezett próbababát „megpörköli”. Felállt az asztaltól, a babához ment, és annak a száraz növényekből álló fejét meggyújtotta. Az udvarról beérkező portás észlelte a tüzet, majd a próbababát kidobta az udvarra, és poroltóval eloltotta a lángokat. A próbababán 6 ezer, míg az iskola épületében 106 ezer forint kár keletkezett – ha a portás nem így jár el, a kár sokkal nagyobb lehetett volna. 

A rendőrség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 14 éves fiút, aki beismerő vallomást tett. Arra a kérdésre, hogy mi indította a tűz gyújtásra, azt válaszolta, csupán viccnek szánta. Figyelemmel a gyanúsított életkorára és beismerő vallomására, a fiatalkorúak ügyésze úgy döntött, nem szükséges az ügyet bíróságra vinni, helyette elegendő, hogy ha 1 évre felfüggeszti az eljárást, mely alatt a gyanúsított pártfogó felügyelet alatt áll. A fiatalkorúak ügyésze az is előírta, hogy a gyanúsított folytassa az iskolai tanulmányait, tartsa be az oktatási intézmény házirendjét, kérjen bocsánatot az iskola igazgatójától, és a jövőben ne kövessen el bűncselekményt.
Ha az 1 év eredményesen eltelik, és az ügyész által előírtakat a gyanúsított végrehajtja, a fiatalkorúak ügyésze megszünteti az eljárást – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Címkék#próbababa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában