Szabolcs-Szatmár-Bereg.

2022.12.23. 08:21

Lerakódott korom izzott be Tarpán

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Lerakódott korom izzott be egy tarpai és egy nyírbogáti családi ház kéményében csütörtökön. Előbbi helyszínen a fehérgyarmati hivatásos, a nyírbogáti ingatlannál a nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Lakosságvédelmi intézkedésre egyik háznál sem volt szükség, az esetekről értesítették a kéményseprőket.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kótaji családi ház hálószobájában, ahol gázkonvektor üzemelt a jelzés időpontjában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a szén-monoxidot a levegőben. Az esetről értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Egy nyírbogdányi családi házban is bejelzett tegnap a szén-monoxid-érzékelő, a tulajdonos azonnal értesítette a tűzoltókat és kiszellőztette az ingatlant. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak mérései alacsony mértékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. A ház tulajdonosa egyedül lakik az ingatlanban, rosszullétre nem panaszkodott. Az esetről értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában