Tisza

2023.06.18. 18:40

Orvhalászokat fogtak el

A Tiszán akadtak horogra az engedély nélkül halászók.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mate Janos

Rövid időn belül két orvhalász ellen is vádat emelt az ügyészég, akik három hete engedély nélkül nagy méretű halászhálóval próbáltak meg halat fogni a Tiszán.
A két tiszalöki férfi május 27-én délután kiment a lakóhelyükhöz közeli Tisza-partra, és nagy méretű halászhálóikkal megpróbáltak halat fogni vacsorára.

A férfiakat azért állították elő a rendőrségre, mert a halászathoz sem engedéllyel, sem horgászjeggyel nem rendelkeztek, az általuk használt háló mérete pedig nagyobb volt, mint a megengedett.
Az ügyészség mindkettőjüket orvhalászat vétségével vádolja, azonban eltérő büntetésre számíthatnak. Egyikőjüket két hónappal ezelőtt ítélte el a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ugyanilyen bűncselekmény miatt, ezért az ügyészség vele szemben letöltendő fogházbüntetést indítványoz, míg a másikukkal szemben enyhébb büntetést, közérdekű munkát kér – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

KM
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában