Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.07.10. 17:08

Fűrésszel esett neki szomszédja tujafáinak egy férfi Szabolcsban

A rossz szomszédság mindig átok.

Fűrésszel derékba vágta szomszédjának négy tujafáját egy férfi, mert szerinte a növényektől vizesedett a háza.

A Mátészalkai Járási Ügyészség vádirata szerint az ötvenes éveiben járó vádlott vályogból épült családi háza falától egy méterre a szomszédai 10 évvel ezelőtt tujákat ültettek, melyek idővel több méter magasságúra nőttek, ami zavarta a vádlottat. A szomszédok között a viszony megromlott, mert az egyik tujafa esős időben nedvesítette a vályogház falát. A vádlott kérésére a helyi jegyző 2021 november végén egy darab tujafa kivágására kötelezte az ingatlan tulajdonosát, azonban a szomszéd ezzel késlekedett, ugyanis szerette volna átültetni egy másik helyre a növényt, de a télies időjárás miatt erre nem volt lehetősége.

A vádlott a jegyző határozata után 10 napig várt, majd fogta magát és egy fűrésszel a kezében átment a szomszédba, ahol négy tujafát derékban kettévágott. A sértett hiába tiltakozott, még a rendőrséget is kihívta, a vádlott úgy gondolta, hogy neki ehhez joga van. A fák kivágásával 160 ezer forint kárt okozott a férfi, aki utólag megbánta a tettét, és elismerte, hogy nem így kellett volna a perpatvart rendezni. Az ügyészség rongálás vétségével vádolja, és azt indítványozta, hogy a bíróság bocsássa próbára. Mivel a sértett kérte a kár megtérítését, a bíróság erről is rendelkezni fog – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő és hozzátette: az ügyben a Mátészalkai Járásbíróság dönt majd. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában