Komorói tragédia

2023.08.28. 13:43

"A csend és a vidéki béke vonzott minket ide, erre ez a második haláleset, ami a környéken történik..."

Egy 60-as éveikben járó házaspárt találtak holtan Komoró csendes utcájában.

Miklós István

Fotó: Pusztai Sándor

Csak egyetlen apró vörös szalag árulkodott hétfő délelőtt Komoró csendes kis utcájában arról, hogy valamilyen szörnyűség történt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 60 év körüli házaspár holttestét találta meg gyermekük vasárnap délután a családi házukban.

A nőre a ház teraszán, a férfira pedig a hátsó fészerben bukkantak rá. Munkatársaink a helyszínen megtudták, régóta a településen éltek, kedves embereknek ismerték meg őket, nem értik, mi vezethetett a tragédiához.

Az egyik környékbeli a Tényeknek azt mondta, sokkolta a tragédia és hozzátette: ő gyakran hallotta veszekedni a házaspárt.

Gyanús volt a csend

A helyszínelők vasárnap délutántól egészen estig dolgoztak a területen, méréseket végeztek és rögzítették a nyomokat. A rendőrség nyomozást indított, hogy kiderüljön, hogyan történt a tragédia. Hétfő délelőtt lapunkkal közölték: közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják tovább az ügyet, ugyanis a helyszíni szemle során nem merült fel idegenkezűség gyanúja. 

Az egyik közelben lakó lapunknak elmondta, vasárnap délelőtt a szomszédok furcsállták, hogy nagy a csend a ház körül, majd egyre inkább valószínű vált, hogy nagy a baj.

– A házaspárt telefonon sem tudtuk elérni, ezért felhívtam a páromat, hogy jöjjön haza a munkából. A házaspár fiával közösen leemelték a kaput, és bementek a házba. A helyszínelők nagyon sokáig itt voltak, a porta minden egyes négyzetcentiméterét átnézték. A feleség mentális beteg volt, sokat veszekedett a férjével. Minden családban vannak nézeteltérések, de egyszerűen nem értjük, mi történhetett, hiszen már 40 éve voltak házasok – mesélte az utcában élő hölgy. Hozzátette: a környéken arról lehetett hallani, hogy a férfinak alkoholproblémái voltak, holott korábban egy kortyot sem ivott.

Egyre több a tragédia

– Talán ez is annak a jele lehetett, hogy egyre kevésbé bírta a feszültséget, de senki sem számított arra, hogy ez lesz a vége. Egyre többet gondolok arra, hogy elköltözök innen. Néhány éve a csend és a vidéki béke vonzott minket ide, erre ez már a második haláleset, ami a környéken történik: 4 éve a szomszéd utcában ölte meg a lakótársát egy ember, aztán egy hónapig rejtegette a pincében. Az is meghökkentő tragédia volt, most pedig néhány házra tőlünk történik ilyesmi. Nem tudom, mi történt az emberekkel, a híradásokból is csak gyilkosságokról hallani – fejtette ki a középkorú hölgy.

– Az elcsípett szófoszlányokból azt hallottuk, hogy a férfi halt meg hamarabb, az viszont tisztázatlan, a felesége hogyan veszítette életét. A hatósági boncolás majd kideríti, mi történt – ezt már Marika, egy másik utcabeli hölgy mondta el a helyszínen munkatársainknak. Kiemelte: az elhunyt asszony közel 20 éve küzdött mentális betegséggel, rengeteg gyógyszert szedett, a férje pedig mindvégig ápolta, amit csak lehetett, megadott neki.

Korábban egy kortyot sem ivott

– A nő állapota változó volt, de a férje kitartott mellette. A férfi a vasútnál dolgozott, nyugdíj előtt állt, nagyon szorgalmas embernek ismertük meg. Nem tudom, hogyan jutott el odáig, hogy megölje magát, de azt hallottuk, hogy a tragédia előtti estén vitatkoztak a feleségével. Így jött el a vasárnap reggel. A szomszédok mondták, hogy valami baj lehet, mert még mindig zárva a ház kapuja, holott ez korábban nem volt megszokott. Jó barátok voltunk, ezért többször is próbáltam őket felhívni, de mert senki sem vette fel, a fiát értesítettem. Egy fiatalemberrel mentek be a házba, ők találtak rájuk, s úgy tudom, megdöbbentő látvány fogadta őket. A rendőrök hamar a helyszínre értek, de még mindig nem tudni, pontosan mi történt – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában