Elkapták

2023.10.20. 10:46

Kétszer is betört ugyanabba a mátészalkai büfébe, a zsákmány egy részéből piát vett, a többit elhagyta

Egy hónapon belül elítélte a bíróság azt a visszaeső férfit, aki augusztusban és szeptemberben is betört egy mátészalkai büfébe.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A korábban már rablás miatt elítélt 20-as évei közepén járó férfi 2023. augusztus 20-án éjjel, ittasan megjelent az egyik mátészalkai büfénél, hogy pénzt szerezzen. Először az ablakról lefeszítette a szúnyoghálót, majd a nyitva hagyott bukóablakot kiakasztva bemászott a büfébe. Ott a pénztárgépből ellopott 40.000 Ft készpénzt. A bűncselekmény elkövetése után a vádlott a lopott pénz egy részét azonnal további italozásra fordította, a maradékot pedig hazafelé tartva elhagyta.

Egy hónappal később a férfi újból megjelent ugyan ennél a büfénél, és ugyanazon módszerrel ismét bejutott a falatozóba. Ekkor a pénztárgépből 37.000 Ft-ot vett magához, de a kiérkező rendőrjárőrök elfogták, és ruházatában az ellopott készpénzt megtalálták.

Az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a letartóztatásban lévő besurranó tolvajt, és az ügyészi indítványnak megfelelően a bíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában