Nyíregyháza

2023.10.10. 08:15

Rollerrel menekült a rendőrök elől a nyíregyházi zsaroló

A Nyíregyházi Járási Ügyészség 1 hónapon belül bíróság elé állította azt a férfit, aki zsarolással akart munkáltatójától pénzt szerezni, majd a rendőrök elől rollerrel menekült.

Szon.hu

A fotón az elkövető látható, amint a rejtekhelyen keresi a kizsarolt összeget

Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

Frissítés 11.37:

A kiadott ügyben megszületett az ítélet – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A vádlottat a Nyíregyházi Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően - 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott letartóztatásban marad.

------------------------------------------------------------

A vádirat szerint a 20-as évei közepén járó nyíregyházi férfi - anyagi gondjai enyhítésére - 2023. szeptember 13-án egy általa korábban létrehozott e-mail címről üzenet küldött a munkáltatójának, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem szeretné, hogy a NAV vizsgálódjon a cégénél, még aznap délután tegyen egy általa meghatározott helyre egy zacskóban 5.000.000,-Ft készpénzt. Ezen levelében azt is közölte a vádlott a sértettel, hogy amennyiben ezt nem teszi meg vagy „trükközik”, akkor a bizonyítékait megküldi a megfelelő szervekhez.

Mivel az ügyvezető az üzenetre nem válaszolt, a vádlott újabb sürgető üzeneteket küldött, majd egy nap haladékot is adott a fizetésre.

Mivel a cég szabályosan működik, és a sértettnek semmilyen félnivalója nem volt a zsarolótól, azonnal a rendőrséghez fordult. A nyomozókkal karöltve csapdát állítottak. A sértetti képviselő színleg elfogadta a vádlott ajánlatát, és a férfi által megjelölt helyre elhelyezett egy táskát, benne 50.000,-Ft készpénzzel.

Az eldobott pénzzel teli zacskó
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

A vádlott egy elektromos rollerrel jelent meg a helyszínen, majd a rejtekhelyről magához vette a táskát. Az őt figyelő rendőrök ekkor üldözőbe vették. A férfi - menekülés közben - a táskát eldobta, majd elesett, így a nyomozó hatóság könnyen elfogta és őrizetbe vette.

Az ügyészség a letartóztatott férfit egy hónapon belül, zsarolás bűntette miatt a mai napon bíróság elé állítja, vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában