Mátészalka

2023.11.27. 13:01

Élete végéig ágyhoz lesz kötve a mátészalkai uszodában agyvérzést kapott 12 éves fiú

Miklós minden előjel nélkül esett össze a mátészalkai uszodában. Szülei szeretnék megszépíteni neki a karácsonyt.

Szon.hu

Ahogy arról lapunk korábban már beszámoltunk, minden előjel nélkül agyvérzést kapott egy 12 éves kisfiú a mátészalkai uszodában idén februárban. A 12 éves Miklós úszásórán vett részt, ahol jelezte az oktatónak, hogy rosszul van, majd kiment a medencéből, és az öltöző felé indult. De ekkor epilepsziaszerű rohamot kapott. A tanár igyekezett ellátni a gyereket és azonnal értesítették a mentőket is. Miklós eközben elvesztette az eszméletét. Végül helikopterrel szállították őt a debreceni kórházba.

A fiú édesanyja, Erzsébet teljesen összeroppant a szörnyű hír hallatán. Miklós az agyvérzés előtt egy makkegészséges fiatal volt, ezért is áll az egész család teljesen értetlenül a történtek előtt.

Sosem volt semmi baja, egészséges volt. Hétfőn reggel elindult az iskolába, akkor sem mondta, hogy rosszul érezné magát. Aztán 9-kor hívtak, hogy agyvérzést kapott és kórházba szállították – mesélte lapunknak Miklós édesanyja.

A 12 éves fiú élete teljesen megváltozott
Forrás: Bors

A családot csapásként érte a hír, hogy fiukat Debrecenbe szállították kórházba, ugyanis még arra sem volt elég pénzük, hogy buszra vagy vonatra szálljanak, és meglátogassák Miklóst, ezért a rokonok és közeli ismerősök pénzgyűjtést szerveztek. A fiú azóta több komoly agyműtéten is átesett.

Az orvosok se tudják egyelőre megmondani, hogy a fiam milyen fokú agykárosodást szenvedett. Azt akkor fogják tudni megmondani, ha a gyermekemet felébresztik. Csak imádkozni tudunk, hogy épen és egészségesen visszatér hozzánk

– osztotta meg akkoriban velünk Miklós édesapja, Miklós.

A 12 éves fiú azóta már hazatérhetett családja körébe, ahol 4 testvére már nagyon hiányolta őt.

Minden nap megkérdezték, hogy hol van Miki, sírtak, nem értették, hogy testvérük miért nem jött még haza.

– folytatta Erzsébet.

Miklós azonban már sosem lesz a régi, élete végéig ágyhoz lesz kötve. A családot nagyon megviseli, hogy ez történt a korábban még élettel teli fiatallal.

Öt komoly műtéten is átesett. Az agyától a gyomráig egy csövet vezettek le és most már ezzel együtt kell élnie az élete végéig.

– árulta el édesapja.

A család nehéz anyagi körülmények között él, most viszont közeleg a karácsony és szeretnének a gyerekeknek igazi ünnepi hangulatot teremteni és megünnepelni, hogy családjuk minden tagja otthon van.

Mindenképpen szeretnénk valamivel meglepni Mikit. Igazából bárminek örülne. De sajnos mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, ezért újra az emberek segítségét kérném.

– osztotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában