Katasztrófavédelem

2024.01.29. 10:43

30 segélyhívás futott be

Szon.hu

Forrás: katasztrófavédelem

Péntektől vasárnap éjfélig harminc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba - írta a katasztrófavédelem.

Péntek este lesodródott az úttestről, majd a tetejére borult egy személygépkocsi Balkány térségében, a 4102-es úton. A szakolyi önkormányzati és a balkányi önkéntes tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították az autót, majd áramtalanították.

Szombaton berendezési tárgyak égtek egy lakatlan, huszonöt négyzetméteres hétvégi házban, Mátészalka Blau-tag részén. A mátészalkai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Alpár Ignác utcai két szintes sorház egyik lakásában. A jelzéskor az ingatlan fürdőszobájában meleg vizet használtak, egy nyílt égésterű gázüzemű vízmelegítő működött. A lakók azonnal megkezdték a szellőztetést és elhagyták az épületet. A helyi hivatásos tűzoltók mérései alacsony értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét a lakásban. A fürdőszoba ablakkal és szellőzővel sem rendelkezett. A gázszolgáltató szakembere a gázbojlert kizárta a szolgáltatásból. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. A kéményseprőket értesítették az esetről.

Összeütközött két személygépkocsi Ököritófülpösön, a Kossuth Lajos utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Árokba hajtott, a tetején állt meg egy személygépkocsi a kisvarsányi Széchenyi utca elején. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították az autót, majd áramtalanították.

Halálos közúti baleset történt vasárnap hajnalban a 4145-ös úton, Komoró térségében. Két személygépkocsi ütközött össze, az autókban összesen hárman utaztak, mindannyian beszorultak. A kisvárdai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a beszorult személyeket, majd adták át őket a mentőknek. Egy ember életét már nem lehetett megmenteni, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőröknek. Fotók ITT érhetőek el.

Rosszullétre panaszkodtak egy nyíregyházi, Nád utcai családi házban élő család tagjai tegnap reggel. Az ingatlanban konvektorral fűtöttek, a helyi hivatásos tűzoltók mérései kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a házban. A ház fűtése más módon megoldható, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Teljes terjedelmében égett egy karosszérialakatos-műhely a nyíregyházi Huba utcában vasárnap délután. Az épületben két autó is kiégett. A helyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött össze a 491-es úton, Fehérgyarmat és Tunyogmatolcs között. A két autóban összesen hárman utaztak, személyi sérülés nem történt. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a rendőrség kiérkezéséig biztosították a helyszínt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában