Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.01.21. 09:18

Szélvédőt fenyegető jég

Komoly sérülést, akár halálos balesetet is okozhatnak a ponyváról lehulló jégdarabok.

L. Tóth Lajos

Ilyen jégdarabok zúdultak le a teherautó ponyvájáról

Fotó: Bordás Béla

A 41-es főút és a 403-as főút csomópontjában lévő körforgalomban egy ponyvás teherjármű tetejéről lezúduló jégtáblák kárt okoztak egy szemből érkező személygépkocsiban. Az autóban utazók karcolásokkal megúszták a balesetet. A teherjármű sofőrje megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrség intézkedett a helyszínen.
Szintén a minap történt: az M30-as autópályán óriási jégdarab zuhant a sztrádára egy kamion tetejéről, amit egy mögötte haladó autó fedélzeti kamerája vett fel. A lehulló jégdarabok nem pusztán a kocsikban tehetnek kárt, hanem nagyon komoly sérüléseket, szélsőséges esetben halálos balesetet is okozhatnak.

Nem érzik a súlyát

– A közlekedésben nem lehet részt venni úgy, hogy azzal bárki egy másik járművet veszélyeztet vagy személyi sérülést idézhet elő – jelentette ki Szaszala László, a Magyar Autóklub észak-alföldi regionális szervezetének elnöke. – A mostani időjárási körülmények között, amikor fagypont alá süllyed a hőmérő higanyszála, indulás előtt körültekintően kell eljárnia a sofőrnek. Meg kell róla győződnie, hogy a rakománya tetejét borító ponyva jeges-e, ha igen, akkor azt onnan el kell távolítania. Sokan nem érzik ennek a súlyát, pedig egy figyelmetlenségből akár bűncselekmény is lehet.

Szerencsére karcolásokkal megúszták a balesetet
Fotó: Bordás Béla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában