NAV

2024.02.16. 19:23

Fegyveralkatrészek a határon

Szon.hu

Forrás: NAV

Számos fegyveralkatrész lapult annak az ukrán férfinak a poggyászában, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a záhonyi határátkelőhelyen ellenőriztek.
Ukrajna felől érkezett az a teherautó, amelynek sofőrje és utasa vámvizsgálatra jelentkezett a záhonyi határátkelőhelyen. A jármű átvizsgálásakor a NAV pénzügyőrei az ukrán férfiak poggyászait is ellenőrizték. Az úti holmik között több fegyveralkatrészre, köztük zárszerkezetekre, fegyverszíjra, válltámaszra, irányzékra, tárra bukkantak. A férfi elmondása szerint rokona kérésére vitte volna a táskát Budapestre, de nem tudta, hogy mi van benne. A pénzügyőrök a férfi ruházatát is átvizsgálták, és a kabátja belső zsebében kisebb mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.
A NAV munkatársai a fegyveralkatrészeket lefoglalták, a jármű utasa ellen fegyverrel és lőszerrel való visszaélés, valamint kábítószer birtoklása bűncselekmény alapján feljelentést tettek az illetékes rendőrkapitányságon. -adta hírül szerkesztőségünknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság kommunikációs referens. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában