Közúti közlekedés

2024.03.22. 11:05

Felelősséggel közlekedjünk

Mindenki, aki részt vesz a közúti közlekedésben, felelősséggel tartozik másokért, legyen az egy másik gépjármű vezetője vagy saját utasa.

Szon.hu

Forrás: Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Nyírtelek és Rakamaz közötti útszakaszon közel másfél évvel ezelőtt, Tiszanagyfalu-Virányos településen, a kora délutáni órákban közlekedett az egyik vádlott terepjáróval, két utasával együtt, akik közül a hátsó ülésen ülő nő nem volt bekötve.

A húszas évei elején járó férfi elhatározta, hogy megelőzi a vele azonos irányba haladó másik autót, megközelítőleg 110 km/h sebességgel, lakott területen, egy kereszteződés előtt.

Az előtte haladó autós ugyanakkor balra akart lekanyarodni a főútról, ezért lassított és megkezdte a manővert, de nem győződött meg arról, hogy bárki meg akarja-e előzni, és így nem is adta meg az elsőbbséget a már előzésben lévő jármű vezetőjének.

Az előzésben lévő gépjármű vezetője a jelentős sebességtúllépés miatt nem tudta az ütközést elkerülni, nekiment a lekanyarodó gépkocsinak, elvesztette az irányítást a járműve felett, többször megpördült, majd egy betonoszlopnak ütközött. Eközben a biztonsági övet nem használó nő kiesett a járműből és súlyos, maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett.

A két, járművet vezető férfi szintén megsérült, egyikük súlyos, másikuk könnyebb sérülésekkel úszta meg a mindkettejük hibájából bekövetkező balesetet, emellett jelentős anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség indítványa mindkét vádlott vonatkozásában pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás, de emellett meg kell fizetniük a közel félmillió forintos szakértői költséget is.

-tájékoztatta portálunkat Magyarország Ügyészségének sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában