Durva

2024.03.20. 10:59

Több szabadtéri tűz keletkezett tegnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Négy hektáron égett száraz fű és erdő aljnövényzete a kemecsei Dobó István utca végénél. Az ibrányi Nagyerdő utcánál, a csatornaparton lángolt az alacsonyfüves vegetáció egy hektáron. Fél hektáron égett foltokban a nádas Tunyogmatolcson, a Dózsa György utca mögötti területen. Kisebb szabadtéri tüzek voltak még Nyírjákónál, valamint Szamoskér és Szamosszeg között. A helyszíneken gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal avatkoztak be a nyíregyházi, fehérgyarmati, baktalórántházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók.

Két személygépkocsi ütközött össze a 41-es út 2-es kilométerszelvényénél. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították, majd átadták a helyszínt a rendőröknek. A járművekben összesen hárman utaztak, személyi sérülés nem történt. Az autók áramtalanítása nem volt indokolt.

Villanyoszlopon lévő trafó égett a pátyodi Vasút utcában. A csengeri önkormányzati tűzoltók két porral oltó tűzoltó készülékkel oltották el a tüzet, amely nem terjedt tovább. Személyi sérülés nem történt. Az áramszolgáltató szakemberei az áramot a trafóról lekapcsolták, majd kérésükre az egység egy vízsugárral teljesen visszahűtötte a trafót.

Teljes terjedelmében égett egy fa szerkezetű, lemez fedésű tároló tegnap délután a dombrádi Esze Tamás utcában. A kilenc négyzetméteres tárolóban szalma volt. A lángokat a kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom izzott egy székelyi családi ház kéményében tegnap kora este. A demecseri önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket. A ház fűtése más módon nem megoldott, így az ott élő két felnőtt és öt gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. Személyi sérülés nem történt, az esetről értesítették a kéményseprőket. - olvasható a szabolcs.katasztrofavedelem.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában