Helyi közélet

2008.10.16. 12:22

Előkerült az ellopott Csülök Nyírpilisen

<p>Nyírpilis - Fáradtan telefonált Vincelér Tibor, mert éjszaka alig aludt, ugyanis tegnap eltűnt hűséges társa Csülök, a nemzetközi vizsgán minősített keresőkutya.</p>

Szerdán Nyírpilisen volt dolgunk – kezdte beszámolóját a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület vezetője, majd folytatta – egy pihenő alatt Csülök elment a dolgát végezni. Utána hiába szólítgattam, hiába fütyöltem neki, nem válaszolt, ez pedig bajt jelentett, hiszen rendkívül fegyelmezett ebről van szó.

Egész este kerestük ki lophatta el, de hiába jártunk portáról portára, sehol nem volt. Reggel egy gyermek indult iskolába, és betérve egy boltba ott egy felnőtt korholta a gyereket, hogy milyen értékes kutyát loptak el. A gyermek ekkor nem az iskola felé indult el, hanem hazafelé vette az irányt, az értesített kisebbségi önkormányzati képviselő pedig két felnőtt kíséretében a gyermek lakóhelyére ment, ahol megtalálták Csülököt.

Visszajutatták hozzám, igaz én nem mozdultam addig amíg elő nem került a kutya, és ezúton szeretném megköszönni a kisebbségi képviselőnek, hogy tényleg mindent megtett, hogy Csülök ismét munkába állhasson. Holnap már Jászberényben veszünk részt egy mentőkutya versenyen, utána pedig Németországban egy egyéni bevethetőségi vizsgán indulunk. Remélem Csülök jól teljesít, és nem lesz nyoma ennek a szerencsétlen esetnek.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában