Helyi közélet

2008.10.15. 11:05

Nyíregyházára érkezik az Erdők Hete 2008 sorozat

<p>Nyíregyháza - Az Európai Erdők Hete olyan nemzetközi kezdeményezés, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az erdők társadalmi hasznosságára, az éghajlatváltozás mérséklésében betöltöltött szerepére, és az erdésztársadalom munkájára.</p>

Idén három helyszínen lesznek központi rendezvények, így Pécsett, Nyíregyházán és Budapesten, illetve országszerte az állami erdőgazdaságok, erdei iskolák szervezésében színes programok várják az érdeklődőket.

Az Európai Erdők Hete eseménysorában lesznek konferenciák, erdészetpolitikai fórumok, a nyilvánosság bevonását célzó események (gyermek- és családi programok), séták és gyalogtúrák, kiállítások, szimbolikus jellegű események, mint például faültetés.

Nyíregyházán október 19-én délelőtt tíz órától a Nyíregyházi Erdészet területén egész napos programok várják az érdeklődőket, többek között erdőjárással, filmvetítéssel, levél- és termésgyűjtéssel, makkvetéssel, csemeteültetéssel, évgyűrűszámlálással, parkerdei lovaskocsizással, erdei kerékpáros túrával, erdei ügyességi versennyel. A szórakoztató programok mellett szakmai előadások és beszélgetés is lesznek az erdőről, az erdőgazdálkodásról.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában