Helyi közélet

2008.11.09. 11:22

Akadálymentesítés a nyíregyházi Jósa András kórházban

<p>Nyíregyháza - Nesze neked mozgáskorlátozott! Gondolt egyet az egészséges ember, akinek volt hozzá hatalma, és a mozgáskorlátozott embereket a reumatológiai osztályról felköltöztette a harmadik emeletre.</p>

Egyik felét a szülészeti tömb harmadik emeletére, a másik felét a belgyógyászat harmadik emeletére.

A régi osztályon adott volt minden, hiszen egyben van a kezelő részekkel (iszap, fürdő, torna, stb.), ami igen praktikus.

Akadály nélkül lejutott a kezelésekre mint a bottal, mind pedig a járókerettel közlekedő beteg.

Ezzel szemben például a szülészetről még az udvarra is ki kell menni ahhoz, hogy eljusson a kezelésre. A belgyógyászatra hosszú folyosón végig, várva a liftre... és képzeljük el ezt mind télen, az iszapfürdő után vizesen, hóban, fagyban.

A reumatológiai osztályból gyermek „rehab”-ot csináltak. Minden elismerésünk a mozgáskorlátozott gyermekekért tett erőfeszítésért, de reméljük, hogy a gyermekek új „rehab”-ja nem azt jelenti, hogy minket – öregetek – pedig kitolnak a mellékvágányra.

Csak remélni merjük, hogy van még döntés kompetens egészséges ember, aki változtathat ezen a helyzeten számunkra, mozgáskorlátozottakra megnyugtatóan. Csinálhattunk volna belőle pletykalapokban nagy felhajtást, de nem ez a szándékunk, bízunk a józan ítélőképességükben.

Elnézést kérünk mindazoktól, akik nevüket szerették volna olvasni, de ez nem lehetséges, mivel sokan vagyunk rokkantak, és mivel a feljelentők országa vagyunk, mindenki fél a retorziótól.

- Mozgáskorlátozott nyugdíjasok -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában